Of we nu naar een heel ver land gaan met parelwitte stranden, of even een tripje plannen net over de grens. Dit zijn 10 soorten mensen die je zeker tegen komt op vakantie, of je het nu wél of niet wil!

 

1. De -ik neem alle plaats in op het vliegtuig- persoon
Oké, iedereen heeft recht op een plekje in het vliegtuig, maar wanneer je gedurende zes uur zo geplet zit dat je het gevoel hebt dat je gaat stikken is die vlucht niet meer zo aangenaam. Een vlucht is sowieso vermoeiend maar dan wil je deze ook zo comfortabel mogelijk doorstaan. Mensen die je armleuning in beslag nemen, hun zetel helemaal naar achteren doen, dat zijn mensen waar ik mij persoonlijk heel erg aan stoor!

2. Voorsteken aan het buffet en vervolgens alles weggooien
Een hekel heb ik aan deze verspillers! Ze hebben geen geduld en besluiten daarom maar voor te steken aan het buffet, vervolgens laden ze hun bord vol… het torent letterlijk boven hen uit. Meer dan de helft vliegt bovendien terug in de vuilbak. Ik kan best begrijpen dat alles in het buffet er zo lekker uitziet dat je van alles wat wil proeven, maar eten weggooien is écht niet oké!

3. Luidruchtig met een pint in de hand
Om de één of andere reden moet ik hierbij meteen denken aan Engelsen en Duitsers. Ze kunnen zo luidruchtig zijn dat het gewoon storend is. Op vakantie wil je vaak gewoon genieten, uiteraard hoort daar ook plezier bij.. Maar respecteer ook de mensen rondom jou. En waarom te veel drinken? Om de volgende dag met een zware kater in je bed te liggen? Dan heb je natuurlijk ook niets aan je vakantie!

4. Selfie stick in je gezicht
Mensen die hun selfie stick altijd en overal meenemen. Dan krijg je er eentje tegen je hoofd of ben je bijna blind omdat deze bijna in je ogen prikt. Waarom??? Er zijn zoveel mensen rondom jou, vraag toch gewoon even of zij een foto van je willen nemen? Er zijn slechts enkele uitzonderingen waarbij ik de selfiestick een geniale oplossing vind: Wanneer je in je eentje de top van een berg bereikt hebt en hier absoluut een foto van wil nemen -Logisch! Bewijs weet je wel…-. Wanneer je jezelf wil filmen van een klif -je wil namelijk niet dat je camera spoorloos verdwijnt in zee!- of wanneer je jezelf wil filmen onder water, dan kan zo een stick best wel handig zijn !

5. De opvallende toerist
Je herkent ze aan hun fototoestel rond hun nek, meestal zijn het Chinezen. Best grappig vind ik, maar je komt ze dus werkelijk OVERAL tegen. Wanneer ze dan nog eens een hawaiihemd dragen, een korte broek en sandalen met kousen in -ohja, vergeet het hoedje niet!- is het helemaal compleet. Aan hen stoor ik mij niet, ik vind het eerder funny om te zien!

6. De vriendelijke local
Wat is dit fijn! Ook deze vind je werkelijk overal, de local die je de beste tips geeft over zijn/haar land, zijn/haar hele levensverhaal tegen je zegt en je bovendien nog eens gratis dingen wil geven (drank, voeding, iets handgemaakt enz…). Toeristen hangen meestal rond op de meest toeristische plaatsen en dat is zonde… Begeef je wat meer in het gewone volk en je zal zien dat er een geheel nieuwe wereld voor je open zal gaan. Interesse tonen in deze mensen kan je heel wat meer opleveren en is een bijzondere ervaring. Even een kleine anekdote: In Turkije ging ik groenten en fruit kopen in een klein winkeltje. Ik gaf de man enkele lira’s meer voor de goede service, hij was mij zo dankbaar en werd zo enthousiast dat hij mij een tros lekkere banaantjes meegaf. Wat is dit lief en het geeft je zo een aangenaam gevoel! Wil je local’s leren kennen? Ga dan misschien eens niét op hotel maar kies voor couchsurfing of airbnb.

7. De opdringerige verkoper
Dit is vast één van de ergste personen die men vind op vakantie, al doen zij uiteraard ook maar gewoon hun job! Mensen die om de vijf seconde bij je voorbijlopen om je iets aan te smeren, dit op een heel opdringerige manier. Je vind hen vooral in de grote toeristische steden: In Rome was dit VER-SCHRI-KKE-LIJK!!! “Ice cold water, ice cold water, you want ice cold water,…” Dat zinnetje heb ik letterlijk 100 keer gehoord op één dag. De selfiesticks vliegen je langs de oren, net zoals de romantische roosjes voor koppeltjes. Ook aan het strand kom je ze tegen met hun fancy fake zonnebrillen, kleding, hoedjes en zoveel meer. Op straat met hun uurwerken en aanstekers of tijdens springbreak zelfs met een heleboel drugs. Nop… Hier ga je best niet op in!

8. De zomerse flirt
Deze vindt men ook werkelijk overal. De romantische ziel die je probeert in te palmen. Dit kan mooi en echt zijn… Maar toch let je hier maar beter mee op. Vaak zien ze België of Nederland als het paradijs op aarde en is dit een manier om te ontkomen aan hun (arm) land. Dit komt zéér vaak voor dus denk zeker twee keer na voor je je stort in een serieuze liefde op vakantie. Ohja… En doe het misschien ook best veilig! Dit ‘cadeautje’ neem je liever niet mee naar huis!

9. De avonturier
Hij/zij heeft al de helft van de wereld gezien, weigert hotels maar kiest liever voor back to basic en heeft slechts één rugzak nodig. We hebben het hier over de avonturier… of de backpacker! Voor hen hoeft reizen niet chique te zijn tussen alle toeristen, zij kiezen liever voor het pure en échte leven van dat land, en willen bovendien zoveel mogelijk ontdekken. Waarom backpacken? Het ontwikkelt je sociale vaardigheden, geef je meer zelfvertrouwen, maakt je zelfstandiger, je ontmoet de wereld en nieuwe culturen op een heel nieuwe manier en je vind het geluk in kleine dingen. Ik weet niet of ik met slechts één rugzak zou kunnen reizen, maar het concept spreekt mij wel aan!

10. Het oude koppel op pensioen
Niets moet, alles mag. Ze hebben al heel hun leven gewerkt en besluiten hun laatste levensjaren volop te genieten. Groot gelijk hebben ze! Je hebt tijd in overvloed al mag je hopen dat je gezondheid het nog toe laat natuurlijk.