beach-babe-spray-sea-salt

Zon, chloor en zeezout zijn een killer voor je lokken, zeker als je -net als ik- geblondeerde haren hebt. Eerlijk toegegeven: het beeld dat wij telkens te zien krijgen van beach hair is niet bepaald in overeenstemming met de realiteit. Mijn haardos lijkt wel een bos zeewier als ik het water uitkom, van beachwaves is er niet bepaald sprake! Gelukkig zijn er heel wat handige tips en tricks om je haren toch wat te beschermen tegen deze boosdoeners én de schade zo wat te beperken. Droge punten? Groen verkleurd haar? Je haarkleur die afbleekt? Ik zette alle tips voor jullie op een rijtje!

Beschermen tegen zon, chloor en zeezout

DSCN8628

Allereerst is het belangrijk om je haren optimaal te beschermen wanneer je deze blootstelt aan al deze schadelijke invloeden. Er bestaan tal van sprays, conditioners, oliën, maskers en shampoo’s om je lokken te beschermen. Ikzelf heb hier de producten van ‘Summer Care’. De lijn bestaat uit een haarmasker, een protection spray en een milde, zachtreinigende shampoo. Aangezien ik mijn haren niet was (zie No Poo in dit artikel) koos ik voor de twee bovenstaande producten. De Sun protective oil spray is een spray die je aanbrengt op je haardos en hoofdhuid voor je deze blootstelt aan de zon. Deze laat je haren glanzen en beschermd deze door de aanwezige UV filters. Deze spray legt een dunne laag rond het haar waardoor deze beschermd wordt tegen schadelijke invloeden en is vrij van parabenen en siliconen waardoor je haren luchtig en gezond blijven. Vervolgens het haarmasker, perfect voor een dagje na het strand. Deze hydrateert en verzorgt je haren en herstelt hierbij uitdroging. Dit masker ruikt bovendien nog eens heerlijk met een zoete toets, pure verwennerij om je haren hiermee te verzorgen. Nog een goede tip: Je haren nat maken VOOR je in het zwembad of de zee gaat en een klein laagje van dit masker aanbrengen, op deze manier dringt het zoute- of chloorwater niet tot in je haren waardoor deze ook niet beschadigd worden. Kleine moeite met een groot effect. Deze producten kun je kopen op deze website, beide kosten 8,95 euro wat absoluut niet veel geld is!

Hydrateren en verzorgen

DSCN8635

Ik heb tal van haaroliën om mijn droge punten te laten stralen en terug zacht te maken, een haarolie mag dan ook niet ontbreken op vakantie. Ik kocht er al heel wat, waaronder ook duurdere varianten maar toch zweer ik bij mijn goedkoopste haarolie die ik hier op Aliexpress kocht voor amper 2,50 euro.Deze herstelt mijn droge punten in no time en maakt deze zijdezacht, wat bovendien een heerlijk gevoel is. De olie zelf ruikt ook bijzonder lekker en deze laat een mooie glans na. Opletten dat je haarolie enkel op je punten aanbrengt en niet op de bovenkant van je haar (we willen er namelijk niet uitzien als een frituurketel). Je hebt bovendien maar enkele druppels nodig, vorige keer bracht ik nét iets te veel aan en het resultaat is nu -1 wasbeurt later- nog steeds zichtbaar… We willen mooi haar, géén vettig haar!

DSCN8636

Mijn FAVORIETE haarmasker aller tijden. Net zoals een haarolie herstelt dit keratinemasker van L’oreal meteen mijn droge lokken. Vaak meng ik dit met wat olie, breng deze rijkelijk aan op mijn haar en laat deze enkele uren intrekken. Van mijn droge puntjes is niets meer te bespeuren! Tip: koop kappersproducten online, hier betaal je al gauw enkele euro’s minder dan bij je kapper. 

 

Blond haar verkleurd door chloor en de zon

GOPR0771-1

Wanneer er te veel chloor in het water zit bestaat de kans dat je blonde haren groen worden, zelfs bij natuurlijk blond haar! Gelukkig is er onze redding: KETCHUP. De rode kleur in ketchup nuanceert het groen in je lokken waardoor deze weer mooi blond worden. Gewoon aanbrengen op je haren en een dik halfuur laten inwerken, folie aanbrengen et voilà… de groene kleur is verdwenen!

DSCN8632

Blond haar kan ook geelachtig worden, in de zomer hebben we hier zelfs nog meer last van. Een zilvershampoo kan een oplossing bieden , maar wie langdurig resultaat wil zien kiest best voor een toner. Ikzelf koos voor de Wella color charming toners die je haar terug assiger en lichter maken, je gele haren zijn meteen verdwenen! Vlak na het aanbrengen leek mijn haar wit-grijs maar na één wasbeurt kwam gelukkig mijn huidige kleur tevoorschijn: een beigeblonde kleur zonder hevige gele gloed. Om je kleur te behouden breng je deze toner best om de 4-6 weken aan.

Voor een minimale beschadiging aan je haren

beach-hair

  • Draag je haren in een staart, dot of vlecht wanneer je gaat zwemmen
  • Maak je haren volledig nat onder de douche alvorens je een duik neemt in een zwembad of de zee, op deze manier wordt chloorwater of zoutwater minder opgenomen. Spoel je haren na het zwemmen ook steeds goed uit met gewoon water.
  • Draag een hoed om je haren en hoofdhuid te beschermen tegen de zon, bovendien ziet het er nog leuk uit ook!
  • Gebruik goede producten zoals hierboven al vermeld.
  • Laat je droge punten ALTIJD knippen wanneer je terugkomt van op reis. Je kan deze wel zachter maken met goede producten maar nooit helemaal herstellen, alleen de schaar biedt oplossing. Je kan ook zelf een schaar kopen voor je punten regelmatig bij te knippen: Doe dit niet met een gewone schaar! Ik knip mijn haar namelijk bijna altijd zelf en kocht hiervoor een kleine kappersschaar op aliexpress.

 Ik hoop dat jullie wat hadden aan mijn tips, ik wens jullie alvast een fijne reis toe mét mooi en gezond haar!